Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Lyn-guide for nye spillere: Sådan kommer du i gang med Petanque

27-11-2019 09:10 |  PetanquePortalen |  CMS Admin
Dette indhold er sponsoreret
Hvis man er interesseret i at begynde at spille petanque, så er dette en gylden mulighed for at lære reglerne kort. Her serverer vi nemlig en lyn-guide til, hvordan man kommer igang med det sjove spil, der kan spilles af personer i alle aldre. Om man er 6 eller 96 er ligegyldigt, når man kaster sig ud i kuglespillet, der på mange måder har elementer fra både curling og skak i sig. Kort fortalt går spillet udfra at kaste sine tunge kugler, så de havner tættest på den mindste af spillets bolde - grisen. Man spiller som regel i hold, men kan også spille individuelt, hvis man er mere til det. Det er en klassisk sommeraktivitet, der er nem at komme igang med, hvis man er kørt tør i dansk roulette, badminton eller bare har lyst til at prøve noget nyt. I denne artikel kigger vi derfor på, hvordan man komme i gang med at spille petanque på få minutter. Det kræver nemlig ikke mange midler at komme igang, og alle kan være med.

Alle kan spille med i Petanque
Petanque kræver nemlig ikke noget specielt for, at man kan begynde at spille. Det forudsætter ikke, at man er i fysisk god form eller har mange penge til udstyr. Derfor er det en perfekt sport for unge så vel som ældre mennesker, der gerne vil finde en aktivitet, der ikke er alt for krævende. For petanque kræver nemlig lige så meget hjernekraft som det kræver muskler at vinde. Man skal være præcis og strategisk mere end at have mange kræfter i spillet. Alle kan derfor spille med i spillet, der blev opfundet i Frankrig og i dag er en integreret del af mange danske idrætsforeninger. Der afholdes ligelede verdensmesterskaber i Petanque hvert eneste år, som Danmark klarer sig ganske fornuftigt i. 

Reglerne kort fortalt: Sådan vinder du i Petanque
Helt enkelt beskrevt, handler petanque om præcision. Det gør det fordi, at man i starten af spillet bliver indelt i hold og tildelt et sæt kugler som man skal kaste. Til spillet hører også den vigtigste kugle - Grisen. Grisen skal kastes ud på banen og det er altså denne kugle man skal kaste efter. Holdene tager skiftevis ture for at forsøge at komme så tæt på grisen så muligt. Derfor handler det, at være det hold der har flest bolde tæt på grisen. Det minder på mange måder om curling uden is og koste. Det gælder også om at være bedre og mere strategisk en sin modstander. 

Har man lyst til at spille Petanque anbefales det at tjekke mulighederne ud i sit nærområde. Der er masser af idrætsforeninger, der har Petanque hold, hvor man mødes og spiller mod hinanden. Hvis ikke man har lyst til at spille i forening kan man også let komme igang med sit eget Petanque-sæt. Det kan købes i de fleste danske sportsbutikker og supermarkeder fra 200 kr. for et helt Petanque-sæt.